FAQ

Veelgestelde vragen

Staat je vraag hier tussen?

Hier heb ik veel voorkomende vragen voor je opgeschreven. Er zijn nogal wat misvattingen over hypnose door wat je misschien hebt gezien in shows of op TV. Het is heel begrijpelijk dat dit vragen oproept. De antwoorden zullen je duidelijkheid geven over de wat hypnose wel is en wat het niet is.
Staat je vraag er niet tussen, klik dan op “stel je vraag”

Ieder mens ervaart hypnose anders. Je kan het het beste omschrijven als een situatie van opperste concentratie en focus waarbij al het andere om je heen vervaagd. Het is geen slapen. Het is een gefocuste staat van ontspanning.
In het geval van hypnose ligt je focus op de stem van de therapeut en de suggesties die er gegeven worden.

Veel mensen denken dat ze niet onder hypnose zijn geweest, omdat ze alles horen en voelen, willen hoesten en dat ook kunnen.  Ook kunnen ze gewoon nog nadenken over wat er gezegd wordt en wat er gebeurt. Dit geeft alleen maar aan dat je nog steeds controle hebt over de situatie. Er gebeurt niets tegen je wil. Het succes van de behandeling valt of staat wel met het opvolgen van de suggesties gegeven door de hypnotherapeut.

Nee hypnose is niet gevaarlijk wanneer dit is uitgevoerd door een deskundig hypnotherapeut.

Omdat Hypno- en Yager-Therapie direct werkt met het onderbewustzijn kan deze therapie ingezet worden voor vele problemen. Het onderbewustzijn te vergelijken is met een database/een bibliotheek met onbegrensde opslag capaciteit. Deze onvoorstelbare hoeveelheid informatie, kennis en gevoelens kun je een update geven. Je voegt bv informatie toe of herstelt het. Vandaar dat de toepassingen zo veelzijdig zijn.

Op de “indicatie” pagina staan een greep uit de problemen, klachten die te behandelen zijn. Zie je jouw probleem er niet tussen staan, stel je vraag en ik neem contact met je op.

Ik zie hypnose niet als vervanging van de reguliere geneeskundige behandelingen. Hypnotherapie en Yager-Therapie kunnen alleen maar ook uitstekend gecombineerd worden met andere therapieën/ behandelingen om het resultaat te bespoedigen.

Jazeker! Er gebeurt onder hypnose niets wat je niet wil of wat tegen jouw normen en waarden ingaat. Je bewustzijn is nog steeds aanwezig en neemt de controle over wanneer informatie voor jou niet klopt.

Vergelijk het met een navigatie systeem. Je volgt de suggesties van het navigatiesysteem op, zoals je ook de suggestie opvolgt van de therapeut. Wanneer je navigatie midden op een gracht zegt, sla rechtsaf, dan doe je dat niet, je rijdt niet de gracht in. Zo is dat ook met suggesties van de hypnotherapeut.

Wanneer je na het lezen van de informatie een afspraak hebt gemaakt krijg je een bevestigingsmail met de behandelovereenkomst. Tijdens de eerste, en wellicht enige, sessie begin ik met het voorgesprek, waarin alles duidelijk wordt uitgelegd. Dit is een belangrijke onderdeel van de sessie. Hier wordt duidelijk wat het probleem is en wat je doelstelling is. Wanneer je je op je gemak voelt, en mij vertrouwd kan de behandeling te beginnen.

De mate waarin je de suggesties opvolgt, is ook de mate waarin positieve veranderingen ten aanzien van jouw klacht of probleem kunnen plaatsvinden.

Als cliënt heb je rechten en plichten. Daarnaast moet de wijze van behandeling helder te zijn vastgelegd. De “Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg” schrijft voor dat er met elke cliënt een behandelingsovereenkomst gesloten moet worden. Daarom kan er pas begonnen worden met een behandeling wanneer de behandelingsovereenkomst door beide ondertekend is.

Kinderen

Let op! Wanneer een cliënt 16 jaar of jonger is, dan moeten beide ouders of wettelijke vertegenwoordigers de behandelingsovereenkomst tekenen. Bij het ontbreken van één van de handtekeningen mag ik de behandeling niet starten! Daarnaast is bij een leeftijd tussen 12 en 16 jaar ook toestemming van het kind zelf vereist.

De behandelovereenkomst wordt u toegestuurd met de afspraak bevestiging.

Het meest belangrijke aspect van een succesvolle behandeling is jouw motivatie. Wil jij echt aan een probleem of klacht te willen werken. “Baat het niet schaadt het niet” is weliswaar van toepassing maar dit is geen goede instelling.

De beste instelling is “Ik ga ervoor”! Natuurlijk is vertrouwen in de behandeling ook erg belangrijk. Op deze website kun je veel informatie vinden over de behandelwijze en de indicaties. Mocht je nog andere vragen hebben, neem dan contact met mij op, en overtuig jezelf ervan dat dit inderdaad de beste behandeling voor jou is.

Nee!

Hypnotherapie, en Hypnotherapie bij kinderen wel.

De Yager-Therapie wordt niet onder hypnose uitgevoerd, waardoor deze therapie uitstekend geschikt wanneer geloofsovertuigingen hypnose niet toestaan. Ook erg geschikt voor mensen die niet onder hypnose willen. Ook voor mensen met psychiatrische problemen is deze korte krachtige en effectieve behandeling zeer geschikt.

Alle voorgestelde therapieën zijn effectieve behandelingen waardoor er weinig behandelingen nodig zijn. Voor stoppen met roken en klachten is slechts één behandeling voldoende. Voor andere klachten/problemen zijn over het algemeen 3 behandelingen nodig voor het optimale resultaat. Ervaringen van cliënten en de resultaten ervan kunnen per persoon verschillen.

Voor de virtuele maagband zijn vier behandelingen noodzakelijk.

Onder “behandelingen” staan de verschillende behandelingen uitgelicht. Op deze pagina staan ook de tarieven van de verschillende behandelingen. Veel klachten en problemen zijn op te lossen in slechts 1 sessie, in enkele gevallen zijn 1-3 sessie nodig om het gewenste resultaat te behalen.